2. feladat: Rendszeresen tarts egyéni megbeszéléseket!

Hogyan váljunk egyéni hozzájárulóból vezetővé?

Tapasztalataink szerint a felmondások hátterében az esetek többségében nem a kompenzáció, hanem a vezető személye áll. Az is előfordulhat, hogy a szervezeti kultúra készteti erre a munkavállalókat. Éppen ezért a vezetőknek fontos ügyelniük arra, hogy vonzó munkakörnyezetet teremtsenek. Könnyedén, érdeklődéssel és valóban élvezettel lehet-e végezni a munkát, vagy épp ellenkezőleg – túl sok olyan folyamat van, amely megnehezíti és frusztrálóvá teszi azt?

Az egyéni megbeszélés az egyik legjobb eszköz arra, hogy olyan kultúrát építsünk, amelyet minden csapattag megérdemel. A stratégiailag megtervezett és levezetett egyéni megbeszélés alighanem a legjobb módja annak, hogy megteremtsük a magas szintű elkötelezettség feltételeit, és biztosítsuk, hogy a csapattagok kapcsolódjanak a vezetőjükkel.

Ahhoz, hogy eredményes vezetők lehessenek, az egyéneknek paradigmaváltásra van szükségük: az egyéni megbeszélések során nem az emberek haladását ellenőrzik, hanem megteremtik és megerősítik az elköteleződésüket.

Az elköteleződés szintjei

A vezetők és a csapattagok közti kapcsolat jelentősen befolyásolja az elköteleződés szintjét. A közöttük zajló interakciók mindegyike hatással van arra, hogy a csapattagok milyen mértékben tesznek erőfeszítést és energiát a munkába. A rendszeres egyéni megbeszélések, ha jól csinálják őket, segítenek felszabadítani az egyénekben rejlő potenciál és lehetőségek legjavát.

Az elköteleződés feltételei

A FranklinCovey-nál azt tapasztaltuk, hogy a munkatársak jellemzően egy spektrumon helyezkednek el, és az alsó és a felső három szint között határozott különbség van. Középen egy szaggatott vonalat láthatsz. A vonal fölött álló csapattagok saját szabad akaratukból dolgoznak, míg az alatta lévők azért, mert muszáj. A közönyös megfelelés szintjén és alatta újra és újra meg kell mondanunk az embereknek, mit tegyenek – maguktól ugyanis nem teszik azt meg.

Valójában nem a vezetők teremtik meg az elköteleződést. Az emberek maguk választják meg, melyik szinten dolgoznak. A vezetők az elköteleződés feltételeit teremtik meg – akár jó, akár rossz értelemben.

Quote PNG

A vezetés a beszélgetésekben valósul meg.

— Moon, Davis, Simpson, Merrill, Talent Unleashed

Ingyenes útmutató

40 egyszerű kérdés a csapatban rejlő intelligencia felszabadításához

A legjobb vezetők a megfelelő problémákra összpontosítják a csapatuk figyelmét.

Ingyenes útmutató

Alkalmazkodjunk a változáshoz: 5 coachingkérdés önmagunkhoz

Vezetőként képes vagy a változásokat levezényelni?

A csapatvezetők 6 legfontosabb feladata
01

Egy csapat vezetése más gondolkodásmódot igényel, mint az egyéni hozzájárulás. Fedezd fel azokat a kulcsfontosságú paradigmaváltásokat, amelyekkel a maximumot tudod kihozni vezetői szerepedből!

02

Egyéni megbeszélések során növeld a csapattagok elkötelezettségét, törekedj a kihívásaik mélyebb megértésére, és segíts nekik, hogy maguk oldhassák meg a problémáikat!

03

Tisztázd a csapat céljait és elérendő eredményeit; delegáld a feladatokat a csapattagoknak úgy, hogy közben a szükséges mértékig támogatod őket!

04

Visszajelzéseken keresztül fejleszd a csapattagok magabiztosságát és kompetenciáját, illetve visszajelzések kérésével javítsd saját teljesítményedet!

05

Jelölj ki konkrét lépéseket, amelyek átsegítik a csapattagokat a változásokon, és hozzásegítik őket a jobb teljesítményhez!

06

Heti tervezéssel fókuszálj a legfontosabb prioritásaidra, és az 5 energiaforrás felhasználásával erősítsd vezetési képességeidet!

Vágj bele még ma! Kérj bemutatót!
Vezetéknév(Kötelező)
Keresztnév(Kötelező)
Add meg a telefonszámod, hogy fel tudjuk venni veled a kapcsolatot!
Kérjük, hogy fejtsd ki miben tudunk segíteni neked vagy a szervezetednek!
Consent(Kötelező)
Consent

Hoppá! Az űrlap nem található.