A megvalósítás 4 alapszabálya

Egyszerű és megismételhető formula a legfontosabb prioritások megvalósításáért

A szervezetek évente több mint 31 milliárd dollárt költenek stratégiaalkotásra — ezen stratégiák 80%-a azonban kudarcot vall. A FranklinCovey által kifejlesztett A megvalósítás 4 alapszabálya módszertan keretrendszert kínál azoknak a szervezeteknek, akik a magas teljesítmény kultúrájának megteremtésével szeretnék fejleszteni a stratégiamegvalósítást.

A megvalósítás 4 alapszabálya dióhéjban

1
alapszabály: Fókuszáljunk a létfontosságúra!

Ez a fókusz szabálya. A kivételesen eredményes megvalósítás azzal kezdődik, hogy meghatározzuk a fókuszt, és egyértelműen kijelöljük, mik a szükséges lépések. Ha ezt nem tesszük meg, egy eredmény sem fog különösebb jelentőséggel bírni.

1. alapszabály
2
alapszabály: Dolgozzunk a sikerokozókon!

Ez az emelőhatás szabálya. Az eredmények 80%-a a tevékenységek 20%-ából ered. Vajon a megfelelőekre fókuszálunk? A 2. alapszabály arra az elvre épül, hogy nem minden tevékenység egyenértékű. Azonosítanunk szükséges azokat a tevékenységeket, amelyek a legnagyobb emelőhatással bírnak, hogy ezekbe fektethessük a legtöbb munkát.

2. alapszabály
3
alapszabály: Vezessünk ösztönző eredményjelzőt!

Ez az elköteleződés szabálya. Az egyének és csapatok máshogyan dolgoznak, ha lehetőségük van követni az eredményeiket. A megfelelő eredményjelzők arra ösztönzik az embereket, hogy arassanak győzelmet teljesítményükkel.

3. alapszabály
4
alapszabály: Teremtsük meg a számonkérés ütemét!

Ez a számonkérhetőség szabálya. A csapatok egy egyszerű heti folyamat révén kiemelik a sikereket, kielemzik a kudarcokat, és ha szükséges, korrigálják a félrecsúszott dolgokat – ezáltal pedig egy kivételes teljesítménykezelő rendszert alakítanak ki.

4. alapszabály

Ingyenes útmutató

Megvalósítási kihívás munkalap

Minden szervezetben vannak olyanok, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtanak. Mi lenne, ha minden csapat úgy teljesítene, mint ők?

Ingyenes útmutató

8 tipp arra, hogyan növeljük a célok iránti elkötelezettséget a csapatunkban

Egy tökéletes világban a csapatod varázsütésre elköteleződne a célok iránt – ez lenne a kulcsa annak, hogy csapatként bármit elérjenek.

Hogyan építhető be a megvalósítás 4 alapszabálya a szervezeti kultúrába?
4DX®-implementáció

Több mint 4000 ügyfél-implementáció és bizonyított, kézzelfogható eredmények – iparágtól függetlenül. Ismerd meg, hogyan vezetheted be a 4DX-rendszert a szervezetedben!

Stratégia-összehangolás

A kiemelkedő eredmények elérésének egyik legnagyobb akadálya a krónikus következetlenség. Tudd meg, hogyan állíthatod a fókuszba szervezeted stratégiáját a FranklinCovey segítségével!

4DX-szoftver és -applikáció

Az ügyfelek a 4DX® OS segítségével követik a vállalásaikat és a heti beszámolókat, ezzel biztosítva az átütő eredmények felé történő folyamatos haladást.

4DX mérési rendszer

A szervezetben lévő elkötelezettséget és energiaszintet azzal mérhetjük, ha a stratégiai kulcscélokat és a csapatok haladását a célként kitűzött eredményekhez mérjük.

Megvalósítás-coaching

A FranklinCovey csúcsminőségű coachingszolgáltatásokat kínál, hogy segítse a szervezeteket kulcsstratégiáik megvalósításában.

Előadások

A megvalósítás 4 alapszabályának szakértői beszélnek a szervezeti célok megvalósításáról, a szervezeti változásokról, az üzletkötés átalakításáról, és számos más témáról. Regisztrálj most egy személyre szabott előadásra!

Ügyfeleink sikertörténetei

Copa Airlines

Nemzetközi sikertörténet

Csupán a járatok fele indult pontosan, ami a szervezeti működésük újragondolását tette szükségessé.
Cél: A legjobb légi összeköttetéseit biztosítani az utasok számára Latin-Amerikában.

BT

Cselekedj lokálisan, hass globálisan!

A BT  Magyarország egyik legnagyobb üzleti szolgáltatóközpontja. Stratégiai lokációnak számítanak a nemzetközi szervezeten belül fővárosi és debreceni irodájukkal. Küldetésükként fogalmazták meg, hogy alulról felfelé építkezve alakítsanak ki egy olyan tanulási kultúrát, amely megerősíti az egyéni és szervezeti fejlődés kiemelt szerepét.

Marriott

Nemzetközi sikertörténet

Számos más területen kimagasló eredményeket értek el annak ellenére, hogy korábban költséges fejlesztésekkel nem tudták hozni az elvárt eredményeket sem. A megvalósítás 4 alapszabálya biztosította vezetőiknek a szükséges eszközöket.

Vágj bele még ma!

Kérj bemutatót!

Vezetéknév(Kötelező)
Keresztnév(Kötelező)
Add meg a telefonszámod, hogy fel tudjuk venni veled a kapcsolatot!
Kérjük, hogy fejtsd ki miben tudunk segíteni neked vagy a szervezetednek!
Consent(Kötelező)
Consent

Hoppá! Az űrlap nem található.