1. feladat: Gondolkodj vezetőként!

Hogyan váljunk egyéni hozzájárulóból vezetővé?

Amikor egyéni hozzájárulóból vezetővé válunk, fontos, hogy mást tekintsünk elérendő eredménynek, mint korábban. Más szemszögből szükséges néznünk az eredményeket. Egyéni közreműködőként az eredményeinket az általunk végzett munka adta. Most azonban csapatvezetőként az egész csapat eredményeiért felelősek vagyunk.

A vezetők első számú feladata, hogy ne egyedül, hanem másokkal és mások által érjenek el eredményeket. Továbbra is felelősek a saját eredményeikért, de képesek hátrébb lépni annak érdekében, hogy a csapatuk tagjai teljesíthessék a sajátjaikat, miközben fejlődnek, tanulnak, és akár maguk is vezetővé válnak. Más szóval: egy vezető számára az emberek jelentik az eredményt.

Ahhoz, hogy eredményes vezetők lehessenek, az egyéneknek szemléletváltásra van szükségük: már nem csupán a saját eredményeikért felelősek, hanem a mások munkája által elért eredményekért is.

A paradigmák ereje

Az életben elért eredményeink azon múlnak, mit teszünk értük. Az pedig, hogy mit teszünk, attól függ, hogyan látjuk a körülöttünk lévő világot. Ha meg szeretnéd változtatni az eredményeidet, a paradigmáid megváltoztatásával érdemes kezdened.

Ha vezetőként az általános paradigmát követjük a saját eredményeinkről, kulcsfontosságú, hogy egyszer s mindenkorra tudatosítsuk, hogy a munkánk többé már nem csak rólunk, hanem a csapatunkról is szól. Itt az ideje túllépni a múltbeli sikereken. Saját kiemelkedő teljesítményünkkel értük el, hogy vezetői pozícióba kerültünk – ám itt az ideje, hogy mindezt elengedjük, és az előttünk álló feladatra fókuszáljunk.

Quote PNG

Ha kisebb léptékű fejlődéssel is megelégszünk, elég a viselkedésünkön változtatni. A jelentős, minőségi áttöréshez azonban a paradigmáinkat kell átalakítanunk.

— Dr. Stephen R. Covey

Ingyenes útmutató

40 egyszerű kérdés a csapatban rejlő intelligencia felszabadításához

A legjobb vezetők a megfelelő problémákra összpontosítják a csapatuk figyelmét.

Ingyenes útmutató

Alkalmazkodjunk a változáshoz: 5 coachingkérdés önmagunkhoz

Vezetőként képes vagy a változásokat levezényelni?

A csapatvezetők 6 legfontosabb feladata
01

Egy csapat vezetése más gondolkodásmódot igényel, mint az egyéni hozzájárulás. Fedezd fel azokat a kulcsfontosságú paradigmaváltásokat, amelyekkel a maximumot tudod kihozni vezetői szerepedből!

02

Egyéni megbeszélések során növeld a csapattagok elkötelezettségét, törekedj a kihívásaik mélyebb megértésére, és segíts nekik, hogy maguk oldhassák meg a problémáikat!

03

Tisztázd a csapat céljait és elérendő eredményeit; delegáld a feladatokat a csapattagoknak úgy, hogy közben a szükséges mértékig támogatod őket!

04

Visszajelzéseken keresztül fejleszd a csapattagok magabiztosságát és kompetenciáját, illetve visszajelzések kérésével javítsd saját teljesítményedet!

05

Jelölj ki konkrét lépéseket, amelyek átsegítik a csapattagokat a változásokon, és hozzásegítik őket a jobb teljesítményhez!

06

Heti tervezéssel fókuszálj a legfontosabb prioritásaidra, és az 5 energiaforrás felhasználásával erősítsd vezetési képességeidet!

Vágj bele még ma! Kérj bemutatót!
Vezetéknév(Kötelező)
Keresztnév(Kötelező)
Add meg a telefonszámod, hogy fel tudjuk venni veled a kapcsolatot!
Kérjük, hogy fejtsd ki miben tudunk segíteni neked vagy a szervezetednek!
Consent(Kötelező)
Consent

Hoppá! Az űrlap nem található.