2. alapszabály: Dolgozzunk a sikerokozókon!

Ha egy csapat tisztában van a sikerokozóival, megváltozik a célról alkotott elképzelésük.

Míg az eredményszámok azt mutatják meg, elértük-e a célt, addig a sikerokozók azt, hogy el fogjuk-e érni.

Függetlenül attól, hogy mit akarunk elérni, a siker kétféle mérőszámon fog múlni: eredményszámok és sikerokozók. Az eredményszámok nyomon követik a létfontosságú cél sikerességének mértékét. Ezek olyan mérőszámok, amelyek miatt gyakran szorongunk. Ilyen például a bevétel, a nyereség, a minőség és az ügyfél-elégedettség. Azért hívják őket eredményszámoknak, mert mire világossá válnak, az őket kiváltó tevékenység már véget ért. Semmivel sem tudjuk helyrehozni őket: a múlthoz tartoznak.

A sikerokozók azokat a kulcstevékenységeket követik nyomon, amelyek az eredményszámokat irányítják, tehát azokhoz vezetnek. Előrejelzik az eredményszámok sikerét, és a csapat közvetlen hatással van rájuk. A sikerokozóra lehet példa a fogyókúra. Milyen tevékenységek vagy sikerokozók vezetnek a fogyáshoz? Diéta és testmozgás. A kiegyensúlyozott étrend és a testmozgás előrejelzik a fogyás sikerét, és olyan tevékenységek, amelyeket közvetlenül befolyásolhatunk. Egyszerűnek hangzik, de vigyázzunk: még a legokosabb emberek is beleesnek abba a csapdába, hogy egy eredményszámra fókuszálnak, amelyre már nincsenek közvetlen hatással. Ez azért van, mert az eredményszámok könnyebben mérhetők, és azt az eredményt képviselik, amelyet végső soron el szeretnénk érni. Tekintsünk a sikerokozókra úgy, mintha emelőkarok lennének, amelyekkel a LÉC-et mozgathatjuk.

Dolgozzunk a sikerokozókon!

A hosszú távú tervek gyakran túl merevek. Nem képesek alkalmazkodni a folyamatosan változó üzleti igényekhez és környezethez. A 2. alapszabályhoz fontos meghatároznunk azokat a napi vagy heti sikerokozókat, amelyek megvalósítása a cél eléréséhez vezet.

Ezután a csapat naponta vagy hetente azonosítja azokat a legfontosabb lépéseket, amelyek az említett sikerokozókat előreviszik. Ily módon a csapat időszerű tervet tud készíteni, amely lehetővé teszi a gyors alkalmazkodást, miközben a LÉC-re összpontosít.

Quote PNG

A létfontosságú célokra való fókuszálás megköveteli, hogy vezetőként szembemenjünk azzal, ahogyan huzalozva vagyunk: ahelyett, hogy többet tennénk, kevesebbre fókuszálunk, hogy a csapatunk többet érhessen el.

— Sean Covey, A megvalósítás 4 alapszabálya társszerzője

Ingyenes útmutató

8 tipp arra, hogyan növeljük a célok iránti elkötelezettséget

… hogy a csapat a megfelelő irányba haladjon.

Ingyenes útmutató

A megvalósítási kihívás munkalap

Terjesszük ki a kiválóságot az egész szervezetre a valódi viselkedésváltozás érdekében.

01
1. alapszabály:

Fókuszáljunk a létfontosságúra!
Tudj meg többet!

02
2. alapszabály:

Dolgozzunk a sikerokozókon!

03
3. alapszabály:

Vezessünk ösztönző eredményjelzőt!
Tudj meg többet!

04
4. alapszabály:

Teremtsük meg a számonkérés ütemét!
Tudj meg többet!

Vágj bele még ma! Kérj bemutatót!
Vezetéknév(Kötelező)
Keresztnév(Kötelező)
Add meg a telefonszámod, hogy fel tudjuk venni veled a kapcsolatot!
Kérjük, hogy fejtsd ki miben tudunk segíteni neked vagy a szervezetednek!
Consent(Kötelező)
Consent

Hoppá! Az űrlap nem található.