4. alapszabály: Teremtsük meg a számonkérés ütemét!

A számonkérhetőség megteremti a személyes felelősségvállalást.

Minden csapat részt vesz egy egyszerű heti folyamatban, amelynek során kiemelik a sikereket, elemzik a kudarcokat, és szükség esetén pályamódosítást hajtanak végre, létrehozva ezzel az ideális teljesítménymenedzsment-rendszert.

Az elszámoltathatóság üteme a rendszeres és gyakori csapatmegbeszéléseken valósul meg, amelynek során a létfontosságú célokra fókuszálunk. Ezek a meetingek hetente, olykor naponta zajlanak, és ideális esetben nem tartanak tovább 20 percnél. Ez alatt a rövid idő alatt a csapattagok számonkérhetőséget gyakorolnak az eredményjelzőre vonatkozó vállalásaikról.

A 4. alapszabály titka a heti rendszeresség mellett a csapattagok által a meetingek során tett vállalásokban rejlik. A csapattagok sorban válaszolnak egy egyszerű kérdésre: „Mi az az egy vagy két legfontosabb dolog, amit ezen a héten megtehetek, és ami a legnagyobb hatással van az eredményjelzőre?” A meeting során a csapattagok először arról számolnak be, hogy teljesítették-e a múlt heti vállalásaikat; másodszor arról, hogy a vállalásaik elmozdították-e az eredményjelző sikerokozóit vagy eredményszámait; végül pedig arról, milyen vállalásokat tesznek a következő hétre.

Az emberek nagyobb valószínűséggel kötelezik el magukat a saját ötleteik, mint a felülről érkező utasítások mellett. Amikor az egyének a menedzserük helyett a csapattársak felé kötelezik el magukat, az elköteleződés túllép a puszta szakmai tevékenységen, és személyes ígéretté válik. Amikor a csapat látja, hogy közvetlen hatást gyakorolnak a létfontosságú célra, tudják, hogy nyerésre állnak – és semmi sem növeli jobban a morált és az elkötelezettséget, mint a győzelem ígérete.

Teremtsük meg a számonkérés ütemét!

A 4. alapszabály segítségével a csapatok megosztják egymás között az elszámoltathatóságot. A vállalások nemcsak a vezetők és a csapataik között jönnek létre, hanem a csapattagok között is. A heti vállalások betartásával a csapattagok hatással vannak a sikerokozókra, ami pedig előrejelzi a LÉC eredményszámait.

Quote PNG

Mitől lesz valaki szenvedélyesen elkötelezett a munkája iránt? Attól, hogy olyan vezetőnek dolgozik, akik szenvedélyesen elkötelezett iránta.

— Jim Huling, A megvalósítás 4 alapszabálya társszerzője

Ingyenes útmutató

8 tipp arra, hogyan növeljük a célok iránti elkötelezettséget

… hogy a csapat a megfelelő irányba haladjon.

Ingyenes útmutató

A megvalósítási kihívás munkalap

Terjesszük ki a kiválóságot az egész szervezetre a valódi viselkedésváltozás érdekében.

01
1. alapszabály:

Fókuszáljunk a létfontosságúra!
Tudj meg többet!

02
2. alapszabály:

Dolgozzunk a sikerokozókon!
Tudj meg többet!

03
3. alapszabály:

Vezessünk ösztönző eredményjelzőt!
Tudj meg többet!

04
4. alapszabály:

Teremtsük meg a számonkérés ütemét!

Vágj bele még ma! Kérj bemutatót!
Vezetéknév(Kötelező)
Keresztnév(Kötelező)
Add meg a telefonszámod, hogy fel tudjuk venni veled a kapcsolatot!
Kérjük, hogy fejtsd ki miben tudunk segíteni neked vagy a szervezetednek!
Consent(Kötelező)
Consent

Hoppá! Az űrlap nem található.