4. kulcsszerep: Coachingszemléletű fejlesztés

Hívd életre a másokban rejlő vezetőt!

Az eredményes vezetők következetes visszajelzéssel és coachinggal fejlesztik a másokban rejlő vezetői potenciált, és javítják a teljesítményt. A teljesítménycoaching során a vezetők nem azzal oldják meg a problémákat, hogy megmondják másoknak, mit tegyenek; ehelyett vezetőket fejlesztenek, és építik a csapattagok képességeit.

A vezetők visszajelzésekkel, a kulcsfontosságú coachingkészségek gyakorlásával és a vezetői coachingmodell alkalmazásával hívják életre a potenciált.

  • Visszajelzés: A gyakori visszajelzés fontos módja a kiváló munka megerősítésének, a csapatkultúra tudatos építésének és a teljesítmény javításának.
  • Kulcsfontosságú coachingkészségek: A coaching során három kulcsfontosságú készséget alkalmazunk: az értő hallgatást, a kérdezést és a tudatosítást. Ez a három készség segít a vezetőknek félretenni a saját elképzeléseiket, feltárni a lehetőségeket, és fejleszteni a képességeket.
  • Vezetői coachingmodell: A vezetői coachingmodell egyéni felkészüléssel kezdődik, majd a coach és a coachee együtt dolgozik a négy lépésen keresztül: tisztázás, tanulás, feltárás és elköteleződés.

A teljes ember paradigmája

Az eredményes vezetők teljes emberként tekintenek másokra, és eredendően képesnek tartják őket az eredmények elérésére. Olyan coachingszemlélettel rendelkeznek, amely lehetővé teszi számukra a paradigmaváltást – hogy ne megmondják másoknak, mit tegyenek, hanem felhatalmazzák őket arra, hogy maguk fedezzék fel a megoldásokat.

  • Test: fizetés, juttatások, munkakörülmények
  • Értelem: izgalmas és kihívást jelentő munka
  • Szív: kapcsolatok, a közösséghez tartozás érzése
  • Lélek: értelmes és értékes cél, küldetés
Quote PNG

A vezetés azt jelenti, hogy olyan világosan kommunikáljuk az emberek felé az értékességüket és a bennük rejlő lehetőségeket, hogy ők is felismerjék azokat magukban.

— Dr. Stephen R. Covey

Ingyenes útmutató

5 coachingkérdés önmagunkhoz

Alkalmazkodjunk a változáshoz! Az alkalmazkodóképesség olyan, mint bármely más készség, folyamatosan fejleszthető.

Ingyenes útmutató

8 tipp arra, hogyan növeljük a célok iránti elkötelezettséget a csapatunkban

… hogy a csapat a megfelelő irányba haladjon.

A vezető 4 kulcsszerepe
01

A bizalom a vezető saját jellemével és kompetenciájával kezdődik – azzal a hitelességgel, amely lehetővé teszi számukra, hogy tudatosan építsék ki a bizalom kultúráját.

02

Az eredményes vezetők közös jövőképet és stratégiát alkotnak, és ezt olyan hatásosan kommunikálják, hogy mások is csatlakoznak hozzájuk a cél felé vezető úton.

03

A vezetőknek nemcsak nagyban szükséges gondolkodniuk, hanem a jövőképüket és stratégiájukat másokkal és mások által el is kell juttatniuk a megvalósításig.

04

Az eredményes vezetők következetes visszajelzéssel és coachinggal fejlesztik a másokban rejlő vezetői potenciált, és javítják a teljesítményt.

Vágj bele még ma! Kérj bemutatót!
Vezetéknév(Kötelező)
Keresztnév(Kötelező)
Add meg a telefonszámod, hogy fel tudjuk venni veled a kapcsolatot!
Kérjük, hogy fejtsd ki miben tudunk segíteni neked vagy a szervezetednek!
Consent(Kötelező)
Consent

Hoppá! Az űrlap nem található.