2. kulcsszerep: Jövőképalkotás

Tudod, merre tartotok?

Az eredményes vezetők képesek jövőképet alkotni arról, hová tartanak, és miért. Képesek olyan ösztönző célhoz kapcsolni a csapat mindennapos tevékenységét, amely arra inspirálja az embereket, hogy nagyobb léptékben gondolkodjanak, és értelmet találjanak a munkájukban – különösen nehéz időkben vagy változások idején.

Az ösztönző csapatjövőkép ambiciózus, és azt kívánja az emberektől, hogy nagyban gondolkodjanak, és túllépjenek a határaikon. Az eredményes csapatjövőkép mérhető, és kapcsolódik az átfogó szervezeti jövőképhez. Amikor a vezetők jövőképet alkotnak, akkor az emberek puszta irányítása helyett csapataik munkájának jelentést kölcsönöznek.

A vezetők a csapat jövőképének kialakításával, a csapatstratégia kidolgozásával és a stratégiai narratíva gyakorlásával alkotják meg a jövőképet.

Küldetés, jövőkép és stratégia

A csapat jövőképét és stratégiáját a saját kreativitásunkra, elemzéseinkre és terveinkre szükséges építenünk: ezzel fektetjük le az alapokat. Ezután csapatunk kreativitásának és visszajelzéseinek bevonásával hívhatjuk azokat életre.

Csapatstratégia és stratégiai narratíva

Csapatstratégia:

Egyetlen csapatnak sincs alanyi joga a létezéshez. A releváns csapatstratégia magában foglalja a szervezeti stratégiát, megfelel az ügyfelek és más érdekelt felek igényeinek, épít a csapat képességeire, kapcsolódik a tágabb kontextushoz, és érdemi hatást gyakorol az eredményre.

Stratégiai narratíva:

A stratégiai narratívának olyan világosnak kell lennie, hogy legfeljebb 30 másodperc alatt vagy akár még ennél is rövidebb idő alatt össze tudjuk foglalni – úgy, hogy mások is megértsék. Az eredményes narratíva világos, konkrét és egyértelmű. Rövid, tömör és lényegre törő. Magával ragadó, tartalmas és inspiráló. Nem utolsó sorban pedig meggyőző – tehát pozitív és hihető.

Quote PNG

Ha van egy világos és ösztönző cél, az emberek az erőfeszítéseik legjavát fogják nyújtani.

— Stephen M. R. Covey

Ingyenes útmutató

5 coachingkérdés önmagunkhoz

Alkalmazkodjunk a változáshoz! Az alkalmazkodóképesség olyan, mint bármely más készség, folyamatosan fejleszthető.

Ingyenes útmutató

Többszörözzük meg a csapat természetes géniuszát

Mutatunk 5 módot arra, hogyan férhetünk hozzá minden csapattag energiájához és ötleteihez.

A vezető 4 kulcsszerepe

01

A bizalom a vezető saját jellemével és kompetenciájával kezdődik – azzal a hitelességgel, amely lehetővé teszi számára, hogy tudatosan építse ki a bizalom kultúráját.

02

Az eredményes vezetők közös jövőképet és stratégiát alkotnak, és ezt olyan hatásosan kommunikálják, hogy mások is csatlakoznak hozzájuk a cél felé vezető úton.

03

A vezetőknek nemcsak nagyban szükséges gondolkodniuk, hanem a jövőképüket és stratégiájukat másokkal és mások által el is kell juttatniuk a megvalósításig.

04

Az eredményes vezetők következetes visszajelzéssel és coachinggal fejlesztik a másokban rejlő vezetői potenciált, és javítják a teljesítményt.

Vágj bele még ma! Kérj bemutatót!

Vezetéknév(Kötelező)
Keresztnév(Kötelező)
Add meg a telefonszámod, hogy fel tudjuk venni veled a kapcsolatot!
Kérjük, hogy fejtsd ki miben tudunk segíteni neked vagy a szervezetednek!
Consent(Kötelező)
Consent