Vizualizáció

Sok tanulás-fejlesztési folyamat célja valamilyen valódi változás, szakmai nyelven transzformatív hatás elérése.

Gyakran azonban a fejlesztés kialakítása és megvalósítása, utánkövetése vagy annak hiánya nem teszi lehetővé, hogy a változás ténylegesen bekövetkezzen.

A transzformatív hatás elérésének számos különböző feltétele és gyakorlata van. Ezeket részletesen megismerheted „A transzformatív tanulás-fejlesztés mestere” című képzésünkön.

Itt most ennek a képzésnek egy összetevőjét emeljük ki részletesen, ez pedig a vizualizáció.


De mi is ez?

A vizualizáción azt értjük, hogy a tanuláshoz kapcsolódó legfontosabb kulcsüzeneteket tartósan megjelenítjük a tanulók fizikai vagy virtuális környezetében. Ez valójában egy rendkívül költséghatékony eszköz a tanulókra gyakorolt „impact”-ek számának növelésére és a tanultak fenntartására.

A FranklinCovey-tartalmakban található látványos ábrák, érzékletes modellek és emlékezetes idézetek kifejezetten alkalmasak erre a célra – nem véletlen, hogy sok ügyfelünk fel is használja őket a vizualizációhoz.

A legjobb, ha ti magatok találjátok ki a vizualizációs megoldások konkrét helyét és formátumát, igazodva a szervezeti szokásaitokhoz, kultúrátokhoz.


Ötletindítónak álljon itt néhány tipp:

  • plakátok, idézetek, üzenetek irodai folyosókon, tárgyalókban;
  • kulcsüzenetek elhelyezése helyiségek, tárgyalók nevében (pl. „II. negyedes szoba” vagy „Szinergia tárgyaló”);
  • képernyővédők, háttérképek, egérpadok, virtuális napindító üzenetek;
  • bögrék, esernyők, naptárak, kulacsok, egyéb használati tárgyak feliratokkal, üzenetekkel.

+ 1 tipp: Az All Access Pass portálon a legtöbb programunkhoz olyan posztereket is találtok, amelyeket kinyomtathattok, és elhelyezhettek az irodában. A posztereket mindig az adott tartalom trénereknek szóló oldalán, a „Szervezeti bevezetést támogató anyagok” menüpont alatt találjátok, letölthető fájlok formájában.

Kapcsolódó:

Mi is az a „Picture Superiority Effect”?


Olvasd el az erről szóló ismertetőket!
https://simpleshow.com/blog/picture-superiority-effect/

https://en.wikipedia.org/wiki/Picture_superiority_effect