3. döntés: Ütemezd a nagy köveket – ne bajlódj a kavicsokkal!

Nagy kövek vs. kavicsok

Ha felismerjük, mi a fontos, az már egy lépés – de még nem a megvalósítás. Ha nincsenek tervezési szabályaink és eljárásaink, amelyekkel megvalósíthatjuk a fontosat, akkor a II. negyedes nyilatkozatunk és céljaink puszta vágyak maradnak.

A nagy kövek azok a tevékenységek, amelyek a II. negyedes nyilatkozatunkból és céljainkból, életünk legfontosabb II. negyedes prioritásaiból erednek. A kavicsok az életünket kitöltő apró-cseprő eseményeket jelképezik: e-mail, telefonhívások, mosás, kevésbé fontos prioritások stb. Ezek a sürgős dolgok időt és figyelmet rabolnak el a nagy kövektől.

Ha először a kavicsokat lapátoljuk el, soha nem jut időnk a nagy kövekre. Attól, mert gyorsabban lapátolunk, még nem fogunk előrébb jutni. Ha azonban először a nagy köveket priorizáljuk, a kavicsok automatikusan a helyükre kerülnek. Ezt az egyszerű folyamatot a heti és napi II. negyedes tervezéssel valósíthatjuk meg.

A 30/10-es ígéret

Ha hetente 30 percet, naponta pedig 10 percet töltünk II. negyedes tervezéssel, az átalakító hatással lesz az összes többi időnk felhasználására, és hatványozottan meg fogja növelni a produktivitásunkat.

A II. negyedes tervezés során időt szánunk arra, hogy lecsendesítsük az elménket, majd kiválasszuk a heti és napi nagy köveket, hogy biztosan elvégezzük őket. Ha kivonulunk a zajból, és kissé magunkba nézünk, tisztábban látunk, amikor feltesszük magunknak a kérdést: „Mi számít igazán?”. Ezután a válaszokat beépíthetjük az akciótervünkbe.

Quote PNG

Ha az emberek a megfelelő módon terveznek, a sikereik aránya átlagosan 200-300%-kal nő.

— Dr. Heidi Grant Halvorson

Ingyenes útmutató

7 tipp a profi időmenedzsmenthez

Szakemberként fontos, hogy a lehető legtöbb időt a hosszú távú céljaink elérésével töltsük. Az útmutató ebben segít.

Ingyenes útmutató

Alkalmazkodjunk a változáshoz: 5 coachingkérdés önmagunkhoz

A vezető azon képessége, hogy alkalmazkodni tudjon az új és változó helyzetekhez, jelentős hatással van arra, hogy mennyire képes önmagát, csapatát és szervezetét a változásokon keresztül vezetni.

5 döntés a kivételes teljesítményért

01

Válaszd el a fontos dolgokat a sürgős, ám nem fontos dolgoktól, és növeld az azonnali megtérülés (Return on the Moment, ROM) arányát még az ingeráradat közepette is!

02

Határozd meg és priorizáld a szerepeidet a kivételes teljesítmény szempontjából, hogy elérhesd legfontosabb céljaidat!

03

Tippek és eszközök segítségével ütemezd a prioritásaidat (ahelyett, hogy az ütemtervedet priorizálnád), és valósítsd meg könnyedén legfontosabb lehetőségeidet!

04

Fordítsd a technológiát a magad javára (ahelyett, hogy hagynád, hogy ellened dolgozzon), és csinálj belőle produktivitás-hajtóművet!

05

Növeld energiaszintedet, hogy tisztán gondolkodhass, jó döntéseket hozhass, és minden nap végén eredményesnek érezhesd magad!

Vágj bele még ma! Kérj bemutatót!

Vezetéknév(Kötelező)
Keresztnév(Kötelező)
Add meg a telefonszámod, hogy fel tudjuk venni veled a kapcsolatot!
Kérjük, hogy fejtsd ki miben tudunk segíteni neked vagy a szervezetednek!
Consent(Kötelező)
Consent