Gondolj a Tour de France-ra. Egy hosszú és kimerítő megpróbáltatás, időnként könnyebb, máskor ijesztően nehéz körülmények között. Érdekes megfigyelés, hogy a legjobb csapatok rendszerint nem a könnyebb, síkvidéki szakaszokon veszik át a vezetést, hanem az Alpok és a Pireneusok legnehezebb hegyi útjain. Az igazán kiváló bringás csapatok akkor tűnnek ki, amikor a külső körülmények a legrosszabbak.

Ugyanígy, a kiváló vezetők és szervezetek is gyakran a legnagyobb kihívást jelentő helyzetekben mutatkoznak meg igazán.

Szervezetek ezreivel együtt dolgozva megfigyeltük, hogy a legjobb vezetők sikeresen kikerülnek a csapataikkal 4 olyan csapdát, amelyek a kevésbé jól teljesítőket rendszerint fogjuk ejtik. Ennek következtében a szervezeteik értékes eredményeket érnek el, még a legkiszámíthatatlanabb időkben is.

A 4 csapda a következő:

 1. Az alacsony bizalmi szint csapdája
  Bíznak abban a belső és külső érintettek, hogy a csapatod jelleme és kompetenciája megfelelő eredményt hozhat nehéz időkben is?
 2. A következetlen megvalósítás csapdája
  Képes vagy felszámolni a megvalósítás krónikus kiszámíthatatlanságát? Képes vagy intézményesíteni a már most is kiválóan teljesítők példáját?
 3. A fókusz hiányának csapdája
  Amikor a külső körülmények rengeteg eltérítő ingert adnak, képes a szervezeted továbbra is a legnagyobb hatású néhány feladatra összpontosítani?
 4. A mindent átható félelem csapdája
  Képes vagy segíteni az embereknek átkeretezni a félelmüket és szorongásukat energiává és elköteleződéssé?

Még több ilyen tartalmat találsz még: