Reaktív vs proaktív?

Elemezzük feladatainkat!

Természetes, hogy elfoglaltak vagyunk. De vajon milyen típusú munkával?

Reaktív feladatokkal, amelyek az aktuális állapot fenntartását szolgálják vagy inkább proaktív feladatokkal, amelyek a növekedést és az innovációt segítik elő? Bár ideális arány nem létezik, a túl sok reaktív munka miatt mókuskerékbe kerülhetünk, míg a proaktív munkára szánt idő segíthet abban, hogy stratégiailag megalapozott módon gondolkodjunk és cselekedjünk.

Hogyan csináljuk?

1. Vegyük sorra a hétre tervezett feladatokat és megbeszéléseket, és soroljuk őket „reaktív” és „proaktív” kategóriákba!

Címkézzük fel a feladatainkat, az egyes tevékenységek megítéléséhez kérdezzük meg magunktól, mit szolgálnak: a már meglévő területeink megtartását vagy újak meghódítását?

2. Gondoljuk át, mi számunkra a reaktív és a proaktív munka közötti ideális arány!

Mindkét típusra szükség van, és gyakran előfordul, hogy minél magasabb beosztásban dolgozik valaki a szervezetben, annál több proaktív munkát várnak tőle. Ha nem vagyunk biztosak benne, hogy mennyi időt szükséges proaktív munkára fordítanunk, kérjük ki a vezetőnk és a kollégáink véleményét!

3. Hasonlítsuk össze a jelenlegi arányt azzal, amit ideálisnak tartunk, és készítsünk egyensúlytervet!

A következő lépések segíthetnek abban, hogy több időnk jusson a proaktív feladatokra:

– Delegáljunk több reaktív munkát a csapatunknak.

– Hagyjunk abba minden olyan reaktív feladatot, amely nem létfontosságú.

– Mondjuk le a reaktív munkával kapcsolatos szükségtelen meetingeket.

– Delegáljunk proaktív feladatokat egy olyan közvetlen beosztottunknak, akinek megvan hozzá a szükséges ideje és érdeklődése.

Első lépés a kiválóság felé

A tartós viselkedésváltozás belülről indul — a magja az, akik vagyunk, és ahogyan látjuk a világot. Ebből fakad az, ahogyan végezzük a munkánkat, és ahogyan másokat vezetünk. Tartalmaink az eredményesség örök érvényű, egyetemes alapelveire épülnek, és mind a gondolkodásmód formálásában, mind a viselkedésváltozásban segítik az embereket.

Érdekel hogyan teheted eredményesebbé a hatékonyságfejlesztési folyamatokat?

A FranklinCovey örökérvényű alapelveken nyugvó megoldásaival időtállóbb folyamatokat alakíthatsz ki akár TPM, Six Sigma, LEAN, Kaisen vagy más módszertannal dolgozol.

Olyan folyamatokban adunk segítséget az ingyenes online eseményünkön, ahol a munkatársak mind egyénileg, mind kollektíven olyan viselkedésváltozásokat érnek el, amelyek drámai fejlődést eredményeznek. Együttesen képessé válnak az adott szervezet legnagyobb kihívásait teljesíteni.

Online programunkon 2023. november 24.-én (9.00-10.30) kielemezzük hogyan teheted a saját folyamataidat tartóssá és lehet eredményesebb a szervezeted ezáltal.

Csatlakozz!

Olyan vezetőknek, HR, LnD, Lean, TPM és fejlesztési szakembereknek, akiket frusztrál, hogy a hatékonyságfejlesztési folyamataik elhalnak és valóban tenni akar a fejlesztések eredményességéért., akiket frusztrál, hogy a hatékonyságfejlesztési folyamataik elhalnak és valóban tenni akar a fejlesztések eredményességéért.

Beszélgetőpartnereink több szektorból érkeznek, így még több nézőpontot kapunk.

Ha célod a tartós, kollektív viselkedésváltozás a kiemelkedő eredmények elérése érdekében, akkor csatlakozz!

Hogyan dolgozunk?

A szervezetekkel való stratégiai partnerségünk következtében a munkatársak mind egyénileg, mind kollektíven olyan viselkedésváltozásokat érnek el, amelyek drámai fejlődést eredményeznek. Együttesen képessé válnak az adott szervezet legnagyobb kihívásait megoldani, és átütő eredményeket elérni.

Miért érdemes ezt a FranklinCovey-tól hallanod?

A FranklinCovey 200 millió dollárt fektett a kutatás-fejlesztésbe, hogy segítsünk tartós viselkedésváltozást elérni a szervezetek hosszú távú sikeressége érdekében.

Regisztrálj az online programra!

2023. november 24. (9.00-10.30)

Kérjük, ha tanácsadó szervezetben dolgozol, erre az alkalomra ne jelentkezz!

A program ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött.

Ha felmerült benned bármilyen kérdés, amire nem kaptál választ az oldalon, akkor írj nekünk az office@franklincovey.hu címre, örömmel segítünk!

Regisztráció alábbi űrlap kitöltésével lehetséges

Vezetéknév(Kötelező)
Keresztnév(Kötelező)
Add meg a telefonszámod, hogy fel tudjuk venni veled a kapcsolatot!
Consent(Kötelező)
Consent