Változáskezelés

Tartsd fenn és építsd a gyümölcsöző munkahelyi kultúrát – különösen a szervezeti változások időszakaiban.

Tedd a változásokat a szervezeti kultúra szerves részévé!

A változás mindennapos a munkahelyeken. Olykor proaktív jellegű – például a vállalat átszervezi a részlegeket az együttműködés javítása érdekében, vagy új vezetőt vesz fel az iparági szakértelem növelésére. Máskor a változás a piac nem várt átalakulásainak eredménye. Egyvalami biztos: a változás során való helytállás olyan készség, amelyre a csapat minden tagjának szüksége van a sikerhez.

Számos szervezet a változásokkal szembesülve kizárólag a munkafolyamatokra összpontosít. A folyamatok persze fontosak, de végső soron az emberek azok, akik a változást megvalósítják. Az emberek alapvető reakcióiból adódóan azonban a csapat bizonytalanná, stresszessé vagy demotiválttá válhat.

A virágzó kultúra kiépítéséhez és fenntartásához a vezetőknek támogatniuk szükséges csapatukat a változásban való helytállásban. Ez magában foglalja azt is, hogy segítenek az embereknek megérteni, hogyan működik a változás, hogy ezáltal képesek legyenek kivenni a részüket a megvalósítási folyamatban.

A FranklinCovey alapelveken nyugvó tartalmai, szakértő tanácsadói és innovatív technológiája olyan eszközökkel és ismeretekkel ruházza fel a csapatokat, amelyekre szükségük van ahhoz, hogy sikeresen vegyék a változással járó akadályokat. Ha tisztában vagyunk azzal, hogyan reagálnak az emberek a változásra, hogyan lehet a változást lehetőségként szemlélni, és bevonni az egyéneket a változási folyamatba, akkor szervezetünk képes lesz fenntartani a bizalmat és a kiválóságot, valamint biztosítani a tiszteletet a változáshoz vezető út minden egyes szakaszában.

 

A változás kezeléséhez szükséges kulcskészségek

A gyümölcsöző kultúra egyik jellemzője, hogy a csapat képes a gyors változások közepette is rugalmasan reagálni.

A csapat átvezetése a változásokon

Olyan légkör kialakítására törekszünk, amelyben az embereket érzelmi rugalmasság és reziliencia segíti a változás során való helytállásban.

Alkalmazkodóképesség

Olyan szokásokat alakítunk ki, amelyek segítik az embereket abban, hogy teljesítményük legjavát nyújtsák, és közben alkalmazkodjanak a változásokhoz.

Ingyenes útmutató

Alkalmazkodjunk a változáshoz: 5 coachingkérdés önmagunkhoz

A vezetők azon képessége, hogy alkalmazkodni tudjon az új és változó helyzetekhez.

Ingyenes útmutató

7 lépés a bizalom légkörének megteremtéséhez

A világ nagy része még mindig egy elavult vezetési stílus alapján működik.

A tanulási folyamat ereje

A tartós viselkedésváltozás belülről indul – a magja az, akik vagyunk, és ahogyan látjuk a világot. Ebből fakad az, ahogyan végezzük a munkánkat, és ahogyan másokat vezetünk. A FranklinCovey Impact Journey-k ötvözik világszínvonalú tartalmainkat, tapasztalt szakértőink tudását, illetve a szemlélet- és viselkedésváltozást támogató dinamikus platformunk lehetőségeit.

Ízelítő egy tanulási folyamatunkból:

Kezeld eredményesen a változásokat!

 • 01 Excelerator-modul

  Vezessük át magunkat a változásokon!

  A változás mindenütt jelen van, és gyorsabban történik, mint valaha. Ez a modul segít abban, hogy jobban megértsd a változásokat, és eredményesebben tudd kezelni azokat a munkahelyeden és a magánéletedben egyaránt.

  Időtartam: 120 perc

 • 02 10 perces gyakorlat

  Mérjük fel a változásra adott jellemző reakciónkat!

  Mit gondolsz a változásról? Hogy elkerülhetetlen? Stresszt okoz? Izgalmas? Lehetőség a fejlődésre? Ez a háromrészes felmérés segít jobban megismerni a változással kapcsolatos attitűdjeidet, reakcióidat és viselkedésformáidat.

  Időtartam: 10 perc

 • 03 Mikrotanulás

  Túl sok egyidejű változás

  Mit tehetünk, ha a vállalat nagyobb mértékben és gyorsabban változtat, mint amit kezelni tudunk? Nos – többet, mint gondolnánk!

  Időtartam: 5 perc

 • 04 Videó

  3 kérdés, amellyel serkenthetjük a változást követő innovációt

  Minden változás új lehetőségeket hoz. Marché Barney, a FranklinCovey tanácsadója megosztja, hogyan ismerhetjük fel és aknázhatjuk ki ezeket a lehetőségeket.

  Időtartam: 3 perc

 • 05 Excelerator-modul

  1. szokás: Légy proaktív!

  A világon minden afelé terel minket, hogy reaktívak legyünk. Az inger és a válasz között azonban van egy rés, amelyben a kezünkbe vehetjük az irányítást. Egy olyan pillanat, amikor proaktívan megválaszthatjuk a választ.

  Időtartam: 30-60 perc

 • 06 InSight-modul

  Nagy kövek

  Nehéz mindent belezsúfolni az életünkbe – de jóval könnyebbé válik, ha a legfontosabb prioritásainkra, azaz a nagy köveinkre fókuszálunk.

  Időtartam: 10 perc

Segítsd szervezeted tagjait a változás eredményes kezelésében!

Kérj bemutatót!

Vezetéknév(Kötelező)
Keresztnév(Kötelező)
Add meg a telefonszámod, hogy fel tudjuk venni veled a kapcsolatot!
Kérjük, hogy fejtsd ki miben tudunk segíteni neked vagy a szervezetednek!
Consent(Kötelező)
Consent