2020. október 30, By Pintér Timi

Az emberek 88%-a pesszimistán áll a változáshoz. Tudatosítsd, hogyan hat rád a változás!

Vezetői tippek

Tudj meg minél többet, hogy a változást a megfelelő kontextusba tudd helyezni! Határozd meg a transzparencia mértékét!

Vezesd át csapatodat a változásokon!

Mit érzel egy változás során? Nyugodt vagy, magabiztos és fókuszált – vagy aggodalmas, szorongó és szétszórt?

Folyamatosan érnek minket változások, méghozzá a legkülönbözőbb területeken: szervezeti struktúrák, piaci verseny, állami szabályozások, adótörvények, pénzügyi célokkal kapcsolatos elvárások, minőségbiztosítási kezdeményezések, váratlan események… mindez elkerülhetetlen.

Alan Deutschman Change or Die (Változz vagy vessz!) című könyvében azt írja, hogy az emberek 88%-a pesszimistán áll a változáshoz. Éppen ezért nem szabad alábecsülnünk, milyen érzelmi hatással lesz a csapatunkra egy-egy szervezeti változtatás. A változásokon való átvezetés során tartsd szem előtt az alábbi hasznos gyakorlatokat:

  • Tudatosítsd, hogyan hat rád a változás! Az, ahogyan te magad megéled és viszonyulsz hozzá, ki fog hatni arra, ahogyan a többiek felé kommunikálod.
  • Tudj meg minél többet, hogy a változást a megfelelő kontextusba tudd helyezni a csapatod számára!
  • Határozd meg a transzparencia mértékét! Legyél tudatos azzal kapcsolatban, mit és mennyit osztasz meg a csapatoddal, mert ezzel biztosítod, hogy a nekik megfelelő tempóban dolgozzák föl a változást.

Döntsd el, milyen stílusban fogsz kommunikálni a változás során! Előfordulhat, hogy saját vegyes érzelmeidet egyensúlyba kell hoznod a szakmai felelősségeddel.

A KÁOSZTÓL A SIKERIG: VEZESD ÁT CSAPATODAT A VÁLTOZÁSOKON!

  • Ismerd fel, hogy a változás, a fejlődés nehéz feladat. Teljesen rendben van, ha küszködünk vele. Az, hogy vezetők vagyunk, még nem jelenti, hogy ne érintene minket érzelmileg egy változás. Engedd meg magadnak, hogy megfelelően feldolgozd az eseményeket – de legyél óvatos azzal kapcsolatban, hogy mennyit engedsz látni ebből a környezetednek.
  • Érdemes szétválasztanod azt, hogy a változás hogyan hat a te személyedre, és hogyan a szervezetre. Fókuszálj arra, amit szívvel-lélekkel támogatni tudsz, amit a változásban mások számára kedvezően tudsz alakítani! A csapatod tagjai figyelnek téged, hogy lássák, mennyire vagy magabiztos, hogyan uralod az érzelmeidet. Minél inkább szem előtt tartod ezt, annál inkább képes leszel követendő példaként szolgálni nekik.

Ne feledd a bőségszemléletet! A változás gyakran új ajtókat nyit meg, új lehetőségeket, tapasztalatokat kínál.


A változás kezelése a vezetőnél kezdődik.

Ismerd meg a megoldásunkat, amely mind az egyének, mind a vezetők számára hathatós segítséget nyújt a változások eredményes kezeléséhez! Tudj meg többet a programról itt.


Mindenkiben ott rejlik a kiválóság!

90 perces online program felvételét elérhetővé tettük.
Olyan alapvető készségeket és eszközöket ismerhetsz meg, amelyekre minden vezetőnek szüksége van, de csak kevesen kapják meg azokat!

Részletek

Mindenkiben ott rejlik a kiválóság felvétel letöltés

Az űrlap kitöltésével kérheted a felvétel linkjét.
Vezetéknév(Kötelező)
Keresztnév(Kötelező)
Add meg a telefonszámod, ha szívesen egyeztetnél kollégánkkal is a témáról!
Consent(Kötelező)
Consent