TRUST Bizalom

BIZALOM: CSÖKKENŐ KÖLTSÉGEK ÉS GYORS EREDMÉNYEK

Példátlan gazdasági és alapanyag-ellátási kihívásokkal nézett szembe a világ egyik legnagyobb burgonyaszirom-gyártó vállalata: a teljes működési tervüket át kellett dolgozniuk és Észak-Amerika minden nagyobb áruházláncában árváltozásokat végrehajtani. Ez a két folyamat általában 6 hónapot illetve 16 hetet igényel. A FranklinCovey A bizalom sebessége® folyamatának bevezetésével a vezetők bizalmon alapuló kultúrát alapoztak meg, amellyel radikálisan megnövelték a munka sebességét. Ennek eredményeképpen a szervezet mindössze 2 hét alatt bevezette az új működési tervet, és az árak újrastrukturálását 5 hét alatt véghezvitte.

A szervezet túlteljesítette a tervet, és a termékeik kétszámjegyű növekedését érték el Amerika legnagyobb élelmiszerláncában, és ezt a sikert a vezérigazgató A bizalom
sebességének
tulajdonítja.

Egyetlen vezetői készség sem képes ellensúlyozni a hiteltelen, bizalmatlanságot keltő személyiséget. Ennek eredményeképpen egyre több szervezet jegyzi a bizalomépítést a kívánatos vezetői készségek között, hiszen ennek megléte vagy hiánya erőteljesen befolyásolja a stratégiát, az innovációt, az együttműködést, a teljesítményt, a célok megvalósítását, a tehetségek megtartását, valamint az ügyfelek és munkavállalók lojalitását. Az alacsony bizalmi szinttel rendelkező szervezetek komoly „bizalmi adót” fizetnek visszaeső eredmények, nyomasztó bürokrácia, demoralizált alkalmazottak és folyamatosan emelkedő költségek formájában – miközben a munka maga vánszorgássá lassul.

A bizalom sokkal több valami puha szociális erénynél: konkrét, tanulható viselkedési formákból adódó mérhető, stratégiai előny. A FranklinCovey bizalmat építő megoldásai olyan hathatós folyamatok alkotásához vezetnek, amelyek képesek növelni a bizalmat személyes, kapcsolati, csapat- és szervezeti szinten, és amelyek aztán csökkenő költségekhez és gyorsabb eredményekhez vezetnek.

Dolgozói elkötelezettség

Vezetés új módszere