A folyamatos fejlődést és megújulást a szakmailag és a személyes tereinkben is keressük. Élezd meg a fűrészt, ami azt jelenti, hogy megőrzöd és fejleszted a legjobb dolgot – magadat. Azaz kiegyensúlyozott programokat találsz az önmegújításra az életed négy területén: fizikai, társas / érzelmi, mentális és lelki.  Íme néhány példa a tevékenységekre:

  • Fizikai: jó és egészséges étkezés, edzés és pihenés
  • Társas / érzelmi: társas és mély kapcsolatok kialakítása másokkal
  • Mentális: tanulás, olvasás, írás és tanítás
  • Szellemi: a természetben töltött idő, a szellemi és lelki meditáció, zene, művészet, hit vagy szolgáltatás révén


“A megújulás az az elv – és folyamat -, amely lehetővé teszi számunkra a növekedésünk és változásunk folyamatosan fejlődő spirálját.”


– Stephen R. Covey

Ahogy megújítod magad a négy területen mindében, növekedést és változást hozhatsz az életedbe. Élezd meg a fűrészt, és tartsd frissen a többi hat szokást! Növeli fogja a képességed arra, hogy megfelelj és kezelni tudd a környező kihívásokat. E megújulás nélkül a test gyengévé, az elme mechanikussá válnak,  míg az érzelmek elhalnak és a szellem érzéketlen lesz. Nem szép kép, ugye?


NEM MAGÁTÓL TÖRTÉNIK, HOGY JÓL ÉREZZÜK MAGUNKAT.

Az élet egyensúlyban tartása azt jelenti, hogy megragadja a szükséges időt a megújuláshoz. Tőled függ. Megújíthatod magad akár pihenésen keresztül, vagy teljesen kiéghetsz azzal, hogy túlléped saját határaidat.

Tehetsz a mentális és lelki jólétedért, vagy élhetsz olyan életet, aki nem ismeri még a saját jólétét sem. Érezheted a felélénkült energiáidat, vagy kihagyhatod a jó egészség és a testmozgás előnyeit. Megújíthatod önmagad, és megélhetsz egy új napot békében és harmóniában, vagy felébredhetsz az közönyös reggelen, mert a napindító lelkesedés megérkezett és el is ment. Ne feledd, hogy minden nap új lehetőséget biztosít a megújulásnak – új lehetőség arra, hogy feltöltekezz ahelyett, hogy mindig falakba ütköznél. Mindössze a tudás vágy és képesség kell.

A kiemelkedően eredményes emberek 7 szokása