A 7 szokás vezetői alkalmazása

7 szokás vezetői alkalmazása: Kiválóan eredményes csapatok vezetése program A kiemelkedően eredményes emberek 7 szokása 4.0 – Szemléletformáló program implementációját támogatja a csapatok, divíziók és szervezetek szintjén. Az egy napos workshop azokat a vezetői készségeket fejleszti, melyek alapvetően fontosak az új 7 szokás program implementációjához.

Ez a program olyan 7 szokás programot elvégző vezetők számára készült, kik csapata már részt vett a képzésen és a vezető célja életben tartani és keretrendszerként működtetni a 7 szokás alapelveit. Kiterjedt nemzetközi kutatásra támaszkodik, melyet olyan vállalatok körében végeztünk, ahol kiemelkedő eredménnyel került bevezetésre a 7 szokás program, és egyfajta operációs rendszerként működik – szervezeti szinten.

A program felépítése

Tudd előre, hová akarsz eljutni – a kiválóan eredményes vezetők a 7 szokást, mint operációs rendszert használják, egy olyan csapatot teremtve, melyben cél:

  • egyéni szinten eredményessé válni
  • jól együttműködni másokkal
  • folyamatosan megújulni

Azonosítsuk be a követendő példákat – a legjobb módszer arra, hogy megtaláljuk a program bevezetésének kulcs-lépéseit az, ha megnézzük, hogy más szervezetek milyen módszert használtak egy sikeres bevezetésnél. Szilárdítsuk meg a vezetői szerepet – A vezetők kulcs-fontosságúak. A vezető értékrendje és viselkedése az egész csapat modelljévé válik, ezért kiváló szervezeti kultúrát csak tudatos munkával lehet felépíteni. Hogyan használhatják a vezetők az Implementáció programját arra, hogy a 7 szokás:

  • Elköteleződést hozzon – Írjunk személyes küldetési nyilatkozatot az eredményes vezetésről!
  • Modellé váljonÉljük a 7 szokást és legyünk mindig nyitottak a visszajelzésekre!
  • Folyamatos megerősítést nyerjen – Hozzunk létre a 7 szokásnak megfelelő munka-környezetet, legyünk 7 szokás coachok és tartsunk heti meetingeket a témában!

Alkossunk akciótervet – a csapatszintű 7 szokás kultúra megteremtése érdekében a vezetők tervet készítenek az implementációra.