7 szokás vezetőknek

 

Egy csapat sikeres vezetéséhez egészen más készségekre van szükség, mint akkor, amikor egyéni hozzájárulást teszünk. Nehéz jó főnöknek lenni! Sok vezetőt az egyéni teljesítménye alapján léptetnek elő, és így kihívást okoz számára, ha másokat kell vezetnie. A vezetőket általában akkor cserélik le, ha nem tudnak fontos eredményeket elérni.

Az American Phsychologist® magazin kutatása kimutatta, hogy az alkalmazottak 2/3-ada szerint a munkájuk legrosszabb oldala a közvetlen felettesük.

 

A kudarc általában két okra vezethető vissza:

1. Másokat akarnak vezetni, mielőtt megtanulnák eredményesen vezetni saját magukat.

2. Irányítani próbálják az embereket ahelyett, hogy hagynák, hogy közösen egyeztetett elvárások alapján ők vezessék saját magukat.

 

 

Az emberek szervezetekhez csatlakoznak, de a főnökeiket hagyják ott.

 

 

Megoldás: alapvető készségek, eszközök csapatok vezetéséhez

 

A 7 szokás vezetőknek® program gyakori vezetői problémák kezelésére vértezi fel a csapatvezetőket, valamint a célelérés és a mások bevonására való képesség fejlesztésével fenntartható eredményekhez vezeti őket. A program a vezetőre koncentrál, nem pedig a feladatokra, amiket végez. A program egyedisége a 7 szokás megközelítés használatában és abban rejlik, ahogy az új gondolkodásmód, készségek és eszközök alkalmazása a vezetőket a folyamatos eredményességhez segíti. Akár régi, akár frissen kinevezett vagy feltörekvő vezetőről legyen is szó, a program felkészíti őt csapata eredményes irányítására.

 

A program elérhető:

hagyományos tantermi oktatás vagy online webinárium formában. (Az oktatást rábízhatja tréner csapatunkra, vagy Ön is kiképződhet „7 szokás vezetőknek” trénerré.)

További képzési formáink: franklincovey.hu/egyuttmukodes/

 

LETÖLTHETŐ PDF ISMERTETŐ:

7 szokás vezetőknek 2 oldalas bemutató

 

 

 

 

Jhana

 

 

 

JHANA – A VILÁGSZÍNVONALÚ ÉS SOKRÉTŰ ONLINE MEGOLDÁS

 
 

Amikor egy vezető sikeres, annak jótékony hatása van az egész szervezetre. Mi következik ebből? Munkavállalók sokkal elkötelezettebb, produktívabb, és eredményesebb közössége.

Szolgáltatásunk révén cikkek rendszerei érhetők el, tematikusan, konkrét igényekre választ adva.

A Jhana tartalmai között könnyen böngészhetünk, keresőjébe  beírhatjuk a fejlesztendő kulcsszavainkat  és azonnali megoldásokat kapunk cikkek és videók formájában.

A Jhana precíz kutatásokat ötvöz egy olyan nem mindennapi képzési módszerrel, amelyet kifejezetten modern, elfoglalt tanulóknak fejlesztettek ki. Már több tízezer vezetőnek nyújtott támogatást világszerte és így a teljes szervezetnek.

 

Könnyen és gyorsan befogadható tartalom, ami a vezetők számára bárhol elérhető a világon.

 

Amellett, hogy a kutatócsoport tagjai írásos forrásokat használnak fel, valós, vezetői pozícióban dolgozók megtörtént eseteit dolgozzák fel – amelyekre kereső aligha hozna találatot. A vezetők betekintést engednek saját szervezetük életébe, és tippeket, trükköket osztanak meg, amik náluk már beváltak – és innentől bárki számára elérhetővé válnak.

 

Egyszerű beépülés, akár meglévő fejlesztési folyamatokba is. 

A Jhana könnyen emészthető tartalmai nagy fokú beépülést eredményeznek a szervezet minden szintjén. 

 

Hogyan juthatunk hozzá?

A Jhana online portálja 2011 óta 25 országban páratlan megoldást nyújt a vezetők napi szintű igényeihez és kihívásaihoz, ráadásul könnyen emészthető tartalmai nagyfokú beépülést eredményeznek, és mostantól a FranklinCovey All Acces Pass konstrukcióján keresztül érhető el.

 

A FranklinCovey All Access Pass lehetővé teszi, hogy bővítse üzleti célkitűzéseinek elérését és fenntartható módon befolyásolja a teljesítményt.

 Akár csak 5 fő részére kér hozzáférést vagy valamennyi All Access Pass felhasználó számára biztosíthatja a Jhana cikkeit.

A hozzáférés az AAP licence előfizetés idejére szól.

 

 

A FranklinCovey All Access Pass Jhana könyvtára hatalmas tudással és tartalommal bír – éljen a lehetőséggel!