7 szokás vezetőknek

 

Egy csapat sikeres vezetéséhez egészen más készségekre van szükség, mint akkor, amikor egyéni hozzájárulást teszünk. Nehéz jó főnöknek lenni! Sok vezetőt az egyéni teljesítménye alapján léptetnek elő, és így kihívást okoz számára, ha másokat kell vezetnie. A vezetőket általában akkor cserélik le, ha nem tudnak fontos eredményeket elérni.

Az American Phsychologist® magazin kutatása kimutatta, hogy az alkalmazottak 2/3-ada szerint a munkájuk legrosszabb oldala a közvetlen felettesük.

 

A kudarc általában két okra vezethető vissza:

1. Másokat akarnak vezetni, mielőtt megtanulnák eredményesen vezetni saját magukat.

2. Irányítani próbálják az embereket ahelyett, hogy hagynák, hogy közösen egyeztetett elvárások alapján ők vezessék saját magukat.

 

 

Az emberek szervezetekhez csatlakoznak, de a főnökeiket hagyják ott.

 

 

Megoldás: alapvető készségek, eszközök csapatok vezetéséhez

 

A 7 szokás vezetőknek® program gyakori vezetői problémák kezelésére vértezi fel a csapatvezetőket, valamint a célelérés és a mások bevonására való képesség fejlesztésével fenntartható eredményekhez vezeti őket. A program a vezetőre koncentrál, nem pedig a feladatokra, amiket végez. A program egyedisége a 7 szokás megközelítés használatában és abban rejlik, ahogy az új gondolkodásmód, készségek és eszközök alkalmazása a vezetőket a folyamatos eredményességhez segíti. Akár régi, akár frissen kinevezett vagy feltörekvő vezetőről legyen is szó, a program felkészíti őt csapata eredményes irányítására.

 

A program elérhető:

hagyományos tantermi oktatás vagy online webinárium formában. (Az oktatást rábízhatja tréner csapatunkra, vagy Ön is kiképződhet „7 szokás vezetőknek” trénerré.)

További képzési formáink: franklincovey.hu/egyuttmukodes/

 

LETÖLTHETŐ PDF ISMERTETŐ:

7 szokás vezetőknek 2 oldalas bemutató