Gyorsteszt vezetőknek

Szánjon rá 5-10 percet és ellenőrizze, hogy kiváló vezető-e!

Gyorstesztünk segítségével áttekintheti, milyen a mai, tudásalapú társadalom kiváló vezetőinek gondolkodásmódja és melyek legfontosabb feladataik.

Ha őszinte válaszokat ad, tiszta képet kaphat arról is, mennyire felel meg ennek a mintának, és vezetőként mely területeken kell a legtöbbet fejlődnie.

Négy témakörben öt-öt (összesen húsz) egymással ellentétes kijelentés párt talál. Mindegyikhez egy hatos skála tartozik. Ha a baloldali kijelentés tökéletesen illik Önre / csapatára, jelölje be az egyest. Ha a jobb oldali kijelentés passzol tökéletesen, akkor a hatost.
Ha minden kérdésre válaszolt, nyomja meg az „elküld” gombot és tekintse meg gyors értékelésünket. Ebben talál egy sor diagramot, amely összesítve és a négy témakörre külön-külön is megmutatja az Ön eredményeit egy 0-100%-ig terjedő skálán. Sőt, az eredményeit összevetheti az eddigi kitöltők átlagos értékeivel.

  1 2 3 4 5 6  
A bizalom ösztönzése
Gyakran taktikázok és manipulálok. Nem sokat számítanak az ígéreteim. Számomra a cél szentesíti az eszközt. Nyíltak és egyenesek a szándékaim, figyelembe veszik mások érdekeit is. Mindig igazat mondok és megtartom ígéreteimet.
Legfeljebb átlagos, középszerű, hullámzó képességek és eredmények fémjelzik a múltamat. Hitelessé tesznek kiváló képességeim és megkérdőjelezhetetlen elért eredményeim.
Alapvetően senkiben sem bízom mindaddig, míg be nem bizonyítja, hogy méltó a bizalmamra. Alapvetően mindaddig nagy bizalmat tanúsítok az emberek felé, amíg esetleg vissza nem élnek a bizalmammal.
Az én csapatomban mindent tilos, amit kifejezetten nem szabad. Az én csapatomban mindent szabad, amit kifejezetten nem tilos.
Megosztottság és zavar, bürokratikus, túlszabályozott ügymenet, titkolózás, pletyka és egyéni érdekek harca jellemzi csapatunkat. Kölcsönös tisztelet és bizalom, gördülékeny, gyors ügymenet, nyílt kommunikáció és kreatív együttműködés jellemzi csapatunkat.
A küldetés tisztázása
Egyetlen célunk a profittermelés. Pontosan tudjuk, hogy milyen hozzájárulást, szolgálatot várnak el tőlünk (külső vagy belső) ügyfeleink, és valóban ezt nyújtjuk számukra.
Sosem gondolkodtunk azon, hogy megfogalmazzuk a csapatunk küldetését. Az általam vezetett csapat írásban megfogalmazott küldetési nyilatkozattal rendelkezik, amelyet mindannyian ismerünk is.
Nincs időnk és energiánk a jövőn törni a fejünket, csak a napi munkánkra koncentrálunk. Az általam vezetett csapat minden tagja pontosan tudja, hol szeretnénk tartani 3-5 év múlva.
Beosztottaim nekik kiosztott feladatokat, tennivalókat végeznek el. Beosztottaim általuk is értelmesnek, fontosnak vélt célok megvalósításán, elérésén dolgoznak.
A küldetésünket, jövőképünket és a célokat csak mi, vezetők találjuk ki, fogalmazzuk meg, majd kihirdetjük a kollégáknak. A küldetésünket, jövőképünket, céljainkat a kollégák bevonásával, közösen fogalmazzuk meg, tűzzük ki.
Rendszerek kiépítése
Ha nem vagyok jelen és nem figyelek mindenre, a káosz felé haladnak a dolgok a csapatomban. Hosszabb, akár több hetes távollétem alatt is kiválóan mennek a dolgok a csapatomban.
A csapatommal szinte soha nem érjük el kitűzött céljainkat, vagy nincsenek is céljaink. A csapatommal mindig elérjük kitűzött céljainkat.
Gyakran küzd a csapatom mennyiségi vagy minőségi humán erőforrás problémával. Nem tudjuk bevonzani vagy megtartani a legjobb embereket. Csapatomban mindig megfelelő mennyiségű és minőségű humán erőforrás áll rendelkezésünkre. Mágnesként vonzzuk a legjobb embereket.
Sok az ad-hoc munkavégzés, lassú, túlbonyolított, nem hibabiztos folyamatokkal küzdenek a kollégáim. Gyors, átlátható, hibabiztos, intézményesített folyamatokat dolgoztunk ki.
Nem tudjuk megmondani, mit gondolnak rólunk és a munkánkról az (külső vagy belső) ügyfeleink. Folyamatosan visszajelzést gyűjtünk a munkánkról (külső vagy belső) ügyfeleinktől és ezek tanulságait felhasználjuk, hogy fejlődhessünk.
A tehetség kibontakoztatása
Az emberek ugyan szükségesek, de mind egyformák, bármikor lecserélhető eszközök. Mindenki pótolható. Hiszem, hogy mindenkiben egyedi képességek, értékek és tenni akarás rejtőzik, így mindenki pótolhatatlan.
A feladatom abban áll, hogy szüntelenül irányítsam, ösztökéljem és kontrolláljam az embereimet, hogy minden rendben legyen. A feladatom abban áll, hogy szabadjára engedjem az emberekben rejlő potenciált és alkotó lelkesedést, hogy önként nyújtsák tudásuk és képességeik legjavát.
Nem különösebben foglalkoztat, hogy ki milyen feladatban teljesedhetne ki. Végezze el a munkáját, mi pedig kifizetjük az árát. Manapság ez is nagy szó. Segítek kollégáimnak megtalálni azokat a hasznos feladatotokat, amelyik leginkább illik tehetségükhöz, lelkiismeretükhöz, szenvedélyükhöz. Rugalmasan kezelem a munkaköröket.
Soha, vagy elvétve értékelem a kollégáim teljesítményét és nagyon ritkán adok visszajelzést a munkájukról. Konstruktív teljesítmény értékelési rendszert használok, de ezen túl is gyakorta adok visszajelzést kollégáimnak a munkájukról.
Nehezen megközelíthető vagyok. Nem érdekelnek a problémáik, megvan a saját dolgom, oldják meg maguk. Könnyen elérhető és megközelíthető vagyok. Beosztottaim mindig számíthatnak a segítségemre, ha akadályokba ütköznek.