Iskolákban kiváló eredményeket ér el az Életrevaló program

ÉLETREVALÓ KUTATÁSI EREDMÉNYEKRŐL

Az Életrevaló  7 szokásra alapuló – iskolakultúra program, mely tudományosan bizonyítottan komoly támogatást jelent a diákok számára, hogy az életre felkészülve helyt állhassanak változó világunkban akár a nemzetközi munkaerőpiacon, és a pedagógusoknak, hogy több örömmel és elégedettséggel végezhessék munkájukat az iskolában. Kontrollcsoportos longitudinális kutatásának eredményei hamarosan publikálásra kerülnek.

cikk PDF változata

 

 

Íme az első, megosztható hírek az inspiráló eredményekből:

 

GYEREKEK:

  • Az Életrevaló iskolákba járó gyerekeket kevésbé érintik, akadályozzák a fejlődésben az őket körülvevő tágabb környezet nehézségei.
  • Nagyobb érzelmi biztonságban érzik magukat, felszabadultabbak, több érzelmi energiájuk van, és ez az, amire a XXI. század munkaerőpiacán leginkább szükségük lesz.
  • A kutatás szerint bátrabbakká válnak az átlagos iskolába járókhoz képest, megőrzik a tanulás, személyes fejlődés iránti vágyukat, ami segít felkészülniük változó világunk kihívásaira.

__________________________________________________________________________________________

PEDAGÓGUSOK:

  • Az Életrevaló iskolák pedagógusainak személyes és társas képességei szignifikánsan javulnak, több erőforrást képesek felfedezni és mozgósítani önmagukban és egymásban, mint átlagos intézményben dolgozó kollégáik.

__________________________________________________________________________________________

ISKOLAKULTÚRA:

  • Az Életrevaló intézmények szervezeti kultúrája tendenciaszerűen elmozdul a nagyobb személyes felelősségvállalás felé.

__________________________________________________________________________________________

A kutatás összességében megmutatta, hogy az Életrevaló iskolában élők és dolgozók a 7 szokás tanulásával és gyakorlásával jobb pszichológiai immunitásra és mentális egészségre tesznek szert.

Hamarosan számokkal is jelentkezünk. Addig is a kutatásról itt olvashat >>>

Kellemes Ünnepeket Mindenkinek!