Bizalom az Értékesítők Napja 5.0 konferencián

„Változni és változtatni vágyó embereket, valamint szervezeteket segítek haladni útjukon lehetőségeik tárházát kiaknázva, belőlük építkezve, kölcsönösen fontos, örömteli kapcsolatokban együttműködve. Ugyanezt tettem sok éven át banki munkám során vezetőként éppúgy, mint évek óta trénerként, tanácsadóként, coachként teszem. Szívvel, lélekkel. Mert ez a szenvedélyem. A BME Gazdálkodástudományi- és Szervezéstudományi Doktori Iskolájának PhD hallgatójaként a Bizalom gazdasági eredményességre gyakorolt hatását kutatom hazai és nemzetközi vonatkozásban, mérhetővé és kimutathatóvá téve azt.” – Nyéki Emőke, FranklinCovey Magyarország

A történelem folyamán a bizalom mindig megfoghatatlan témának számított, de az új kutatások teljesen ellentmondanak ennek a régi feltevésnek, megmutatva, hogy a bizalom mérhető, megfigyelhető és releváns hatással van a vállalat folyamataira. >>>

 

Értékesítők Napja 5.0

2018. november 16.

Lurdy Rendezvény és Konferencia Központ (1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.)


Nyéki Emőke – A bizalom sebessége (14:50 – 15:45)

A bizalom minden pillanatban áthatja életünket. Meghatározza jelenünket és módosítja a jövőnket mind magánéleti, mind pedig szakmai szinten. A bizalom elvesztése, a bizalmatlanság tönkreteszi a legsikeresebb sales-est. De, ha nő a bizalom és egyre nagyobb sebességgel terjed, az mindent megváltoztat, és páratlan sikereket eredményez. Mindezek ellenére a bizalom az egyik legkevésbé értett, leginkább elhanyagolt és legnagyobb mértékben alábecsült lehetőség napjainkban.

A tartalomból:
◦ A rejtett tényező, ami mindent megváltoztat
◦ A bizalom 5 hulláma
◦ Bizalom az értékesítésben

Ha komolyabban érdekel a bizalom, sales vagy vezetői fejlesztés, ajánljuk figyelmedbe a FranklinCovey Magyarország nyílt képzéseket és szemináriumokat.

Bizalom nyílt képzések >>>

 

Az Értékesítők Napja minden évben magas szintű tudásanyaggal várja az érdeklődőket – ebben az évben azonban még egy lépéssel tovább mentek.

“Őszintén azt gondoljuk, hogy a mostani tematikánk kenterbe ver bármit, amit eddig értékesítői tréningen hallottál. Színtiszta gyakorlatias tudás, amit be KELL építened az eszköztáradba – különben Te is kihalsz, mint a patkoló kovácsok.

Az itt tanultakkal azonban egy utcahosszt verhetsz rá a konkurenseidre és Te nyerheted a versenyt!”

Néhány pont a tematikából:

  • Hogyan érj el a tárgyalás során Neked kedvező válaszreakciókat?
  • Melyek azok az ösztönös erők, amire az ügyfelek felemelik a tollukat és aláírnak?
  • Bemutatjuk a bizalom 5 „hullámát”!
  • Motiváció a 21. században – önmotiváció 3.0!
  • Az elit sport és az üzleti világ sikereinek analógiája!
  • Lineráris vs exponenciális gondolkodás az exponenciális növekedés világában!
  • Hogyan használd fel a saját történetedet a tárgyalás során?
  • Milyen kompetenciákkal rendelkezik egy kiemelkedő értékesítési vezető?
  • A bizalomépítés legsikeresebb módjai az értékesítésben!